Päivittäinen kuitulisä suojelee masennukselta?
Päivittäinen kuitulisä suojelee masennukselta?

2021-04-22  Laatuapteekit

Menopause-tiedelehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan ravintokuidun päivittäisellä käytöllä on masennusriskiä vähentävä vaikutus, erityisesti ennen vaihdevuosia. Tuoreen tutkimuksen tarkoituksena oli tutkia ravintokuidun ja masennuksen korrelaatiota erityisesti vaihdevuosien aikaan, ja siihen osallistui kaikkiaan yli 5800 eri-ikäistä naista. Tulokset olivat yksiselitteisiä. Ravintokuidun runsas päivittäinen käyttö vähensi riskiä sairastua masennukseen erityisesti ennen vaihdevuosia.

Uniapnea saattaa altistaa vaikealle koronalle
Uniapnea saattaa altistaa vaikealle koronalle

2021-03-15  Laatuapteekit

Viime keväänä, koronapandemian ensimmäisen aallon aikana, Turun yliopiston ja Turun yliopistollisen keskussairaalan yhteistyössä toteuttama tutkimus näytti ensimmäisen kerran toteen yhteyden uniapnean ja vaikeahoitoisen koronavirusinfektion välillä. Sleep Medicine and Disorders International Journal -tiedelehdessä julkaistussa tutkimuksessa käytiin läpi koronavirukselle altistumisen seurauksena Turun yliopistollisen keskussairaalaan hoitoon tulleiden potilaiden sairaalarekisteritietoja.

Rakasta luitasi, turvaa tulevaisuutesi!
Rakasta luitasi, turvaa tulevaisuutesi!

2020-10-16  Laatuapteekit

Luustoviikkoa vietetään Suomessa 19. -25. 10. 2020. Luustoviikon teemana on tänä vuonna osteoporoosin tunnistaminen. Kansainvälinen osteoporoosijärjestö, IOF haluaa vahvistaa laajalti osteoporoosin näkyvyyttä. Myös Suomessa viestitään tulevina vuosina vahvasti osteoporoosista sekä osteoporoosin hyvästä hoidosta. Luustoviikolla on maailman osteoporoosipäivä tiistaina 20. 10.

Lemmikin ikioma päivä!
Lemmikin ikioma päivä!

2020-10-01  Laatuapteekit

Kansainvälistä Eläinten päivää vietetään valtakunnallisesti 4. 10. 2020. Samalla Eläinten päivä aloittaa Eläintenviikon 4. -10. 10. 2020. Laatuapteekit haluavat olla mukana eläinten hyvinvoinnin asialla, varsinkin nyt, kun poikkeuksellinen kevät on lisääntyneen kotona olemisen myötä vauhdittanut lemmikkien hankkimista perheisiin. Lemmikki tarvitsee aikaa ja huolenpitoa, jotta se voi kokonaisvaltaisesti hyvin.

Mittaamattoman arvokas muisti
Mittaamattoman arvokas muisti

2020-09-16  Laatuapteekit

Muistiviikko on Muistiliiton ja sen jäsenyhdistysten tärkein toimintaviikko. Sitä vietetään vuosittain aina Maailman Alzheimer-päivän (21. 9. 2020) yhteydessä joko viikolla 38 tai 39 vuodesta riippuen. Tänä vuonna muistiviikko on viikolla 39. Muistiyhdistykset eri puolilla Suomea järjestävät viikon aikana erilaisia tapahtumia, joista löydät tarkemmat tiedot Muistiliiton tapahtumakalenterista, https://www. muistiliitto. fi/fi/tuki-ja-palvelut/muistiyhdistys-lahellasi/tapahtumat.